< img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=177525256911397&ev=PageView&noscript=1" />

X300 green screen of death

execute

New Member
Hello,

I have an X300 / AMD Ryzen 5 3400GE which is pretty cool ... but sometimes I get a green screen of death right after Windows start

yesterday i tried reinstalling windows from a USB drive build with MediaCreationTool21H1.exe
after install and first reboot, when Windows ask to select country I got this GSOD


Today I had no errors and was able to finish Windows installation, the only difference I see is the weather ... the temperature has dropped from 30 ° C to 20 ° C

Any idea ?
Thanks
 

joey

Administrator
Staff member
when shutting down ,please long press the reset hole for 30 seconds to clear the CMOS and restore.
 

execute

New Member
Hi, the PC works today - I had this crash occasionally in the past, the day before yesterday it was systematic.
I would try CMOS reset next time and comment here. Thank you
 

execute

New Member
Hi ! I just add this crash by installing "Adrenalin 21.7.2 Optional " from

see https://www.execute.fr/x300/amd_driver.mp4
I can only start in debug mode

I've used an AMD driver previously but it was more stable than this version

with "AMD Cleanup Utility" I can restart Windows but after some seconds the screen resolution change and the green screen is back...I guess that Windows reinstall the driver automatically
 
Last edited:

execute

New Member
probably an AMD driver bug
https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/hdpcqu/_/fvndii4
hum...I really dont understand the problem...I've tried to restore windows from Windows.old but could not start the system...so I've resintall Windows like I did 2 days ago with an USB key...and at the end of the install process the green screen is back without the AMD driver above...

I'll try to finish the installation tomorrow
 
Last edited:

joey

Administrator
Staff member
I suggest you install the factory system of X300 to use. Hope this information is helpful to you. thanks
 

execute

New Member
I've reset the system with factory system...it still crash randomly...yesterday I used it for 4 hours without problem...today, it has freeze after 15min doing nothing. I had just power up the PC and do something else for a couple of hours; when I came back it was frozen (clock was still at the boot time + 15min) and while I click on the power button the screen became green.

bought on geekbuying they told me: When we give feedback to the supplier, they say that you have contacted them, and the supplier will reply to you directly.
 

joey

Administrator
Staff member
Please contact your platform sales to replace it during the warranty period, thank you
 
Top Bottom